Festivalinfo

Kokopelli World Festival is een gratis 2-daags multicultureel festival dat sinds 2007 jaarlijks wordt georganiseerd in hartje Gullegem (West-Vlaanderen) door de vrijwilligers van vzw Kokopelli.
 
De naam van het festival is gebaseerd op de Indiaanse god Kokopelli, die symbool staat voor vruchtbaarheid en muziek. Deze wordt traditioneel afgebeeld als een bultenaar spelend op een fluit en is ook het logo van het festival.
 
Wat is Kokopelli Festival?
  • Kokopelli Festival programmeert muziek van over de hele wereld. We verwelkomen lokale bands, en artiesten van verder weg. Ga mee op ontdekkingstocht en laat je verrassen.
  • Daarnaast is er voor jong en oud heel wat te doen op ons terrein, van gratis workshops en (speel)activiteiten tot een werelds marktjes.
  • Er is een kinderdorp, je kan smullen dankzij de wereldse foodtrucks en we focussen op duurzaamheid.
Opgepast! Er is dit jaar géén camping voorzien.

ik heb een vraag!

De ingang van het festival is volledig gratis! Ook de workshops zijn gratis en gaan door op zowel zaterdag als zondag.

Aan alle bars en foodtrucks/eetstanden kan je ofwel elektronisch betalen met je bankkaart ofwel mobiel betalen met je smartphone (Payconiq). Cash geld wordt niet aanvaard. Op het wereldmarktje hangt het af van de mogelijkheden die de handelaar aanbiedt.

We werken met waarborg voor de bekers en de borden. Dit krijg je, na inlevering bij de ecopellistand, teruggestort op jouw rekening.

Zaterdag van 14 tot 2 uur, zondag van 11 tot 23 uur. Neem zeker je identiteitskaart mee!

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een link geplaatst naar de routeplanner van de NMBS en De Lijn. Bereken hier je route!

De dichtstbijzijnde treinstations zijn Wevelgem, Bissegem en Kortrijk. De dichtstbijzijnde bushalte is Gullegem Plaats.

Er worden geen huisdieren toegelaten op het terrein. Enkel assistentiehonden zijn toegelaten op het festivalterrein.

Gezien Kokopelli Festival gratis is, kunnen wij geen eigen eten en drank toelaten op het terrein.

Er zijn tal van foodtrucks aanwezig om jouw maagje te vullen.

Op het marktplein (Kerkstraat) vlak achter de kerk van Gullegem. Dit is zo’n 300 meter stappen. Aan de ingang zijn 3 parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap.

Schuin tegenover de ingang van het festival (Peperstraat) vind je een ruime fietsparking.

Neem gerust contact op via info@kokopelli.be.

kids

Kinderen zijn meer dan welkom op Kokopelli. Er is dan ook tal van animatie en activiteiten voorzien voor de jongsten onder ons.

Geen enkel probleem! Het terrein is makkelijk berijdbaar. Er zijn verharde rijstroken voorzien. Laat je je buggy graag onbewaakt achter, gebruik dan een eigen fietsslot.

Je kan rustig flesjes babyvoeding opwarmen of borstvoeding geven in een aparte ruimte speciaal voorzien voor de kinderverzorging.

Oordopjes kan je gratis krijgen. We verkopen ook speciale gehoorbescherming voor kinderen. Daarnaast rekenen we uiteraard ook op jullie gezond verstand: laat je kinderen niet vlakbij de luidsprekers staan. Zoek tussen de optredens geregeld wat stilte en rust op.

toegankelijkheid

Kokopelli wil er zijn voor iedereen. Doorheen het festival organiseren we naast optredens ook tal van workshops en animatie voor alle leeftijden.

We voorzien rijplaten en aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers. Er is een ringleiding voor slechthorenden aan alle podia. Voor jonge gezinnen voorzien we een verzorgingsruimte. Via de UiTPAS kunnen er kortingen verkregen worden voor wie het minder breed heeft.

Allen welkom!