Festivalinfo

Kokopelli World Festival is een gratis 2-daags multicultureel festival dat sinds 2007 jaarlijks wordt georganiseerd in hartje Gullegem (West-Vlaanderen) door de vrijwilligers van vzw Kokopelli.
 
Het festival vindt plaats tijdens het derde weekend van mei, in en rond de gerenoveerde hoeve ‘Goet Te Wynckele’.
 
Kokopelli Festival programmeert Global Sounds op twee verschillende podia. Daarnaast is er voor jong en oud heel wat te doen op ons terrein, gaande van workshops en (speel)activiteiten tot licht installaties en een werelds marktje (Kibibi Juwelen – Henna Toesturen – Wayra Kamay). Aan verschillende foodtrucks kan je proeven van de fijnste wereldkeuken gerechtjes (Hashtag Falafel – Charlotte Itoko – Salu Tiffin Time – Lucardi ijs – Kumba A Ngudi).
 
De naam van het festival is gebaseerd op de Indiaanse god Kokopelli, die symbool staat voor vruchtbaarheid en muziek. Deze wordt traditioneel afgebeeld als een bultenaar spelend op een fluit en is ook het logo van het festival.

toegankelijkheid

Kokopelli wil er zijn voor iedereen. Doorheen het festival organiseren we naast optredens ook tal van workshops en animatie voor alle leeftijden.

We voorzien rijplaten en aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers. Er is een ringleiding voor slechthorenden aan alle podia. Voor jonge gezinnen voorzien we een verzorgingsruimte. Via de UiTPAS kunnen er kortingen verkregen worden voor wie het minder breed heeft.

Allen welkom!

ik heb een vraag!

De ingang van het festival is volledig gratis!

Aan alle bars en foodtrucks/eetstanden kan je ofwel elektronisch betalen met je bankkaart ofwel mobiel betalen met je smartphone (Payconiq). Cash geld wordt niet aanvaard. Op het wereldmarktje hangt het af van de mogelijkheden die de handelaar aanbiedt.

Zaterdag 14 mei 2022: vanaf 14u tot 3uZondag 15 mei 2022: vanaf 11u tot 23u.

Neem zeker je identiteitskaart mee.

Om het je gemakkelijk te maken, hebben we een link geplaatst naar de routeplanner van de NMBS en De Lijn. Bereken hier je route!

De dichtstbijzijnde treinstations zijn Wevelgem, Bissegem en Kortrijk. De dichtstbijzijnde bushalte is Gullegem Plaats (buslijnen 42, 61, 62).

Enkel assistentiehonden zijn toegelaten op het festivalterrein.

Enkel babyvoeding is toegelaten op het festivalterrein. Er zijn tal van foodtrucks aanwezig om jouw maagje te vullen.

Op het marktplein (Kerkstraat) vlak achter de kerk van Gullegem. Dit is zo’n 300 meter stappen. Aan de ingang zijn 3 parkeerplaatsen voorzien voor personen met een handicap.

Schuin tegenover de ingang van het festival (Peperstraat) vind je een ruime fietsparking.

camping
extern georganiseerd door vzw caillou

  • Een volwassene (+12) betaalt 18 euro
  • Voor een kind (-12) betaal je 10 euro.

Een campingticket kan je enkel kopen aan de ingang van de camping. Op is op.

Pijplap 47, 8560 Gullegem. De camping is open van vrijdag 16 uur tot maandag 10 uur.

Er zijn toiletten, warme douches, afvaleilanden, een gezellige bar, een warme vuurplaats en permanente bewaking voorzien. Opgelet: op de camping kan je enkel met cash geld betalen.

Auto’s worden niet toegelaten op het kampeerterrein. Campers en caravans zijn toegelaten in de daarvoor voorziene zone.

Dit jaar wordt de camping georganiseerd en uitgebaat door vzw Caillou, los van Kokopelli vzw. Vzw Caillou is eindverantwoordelijke en aanspreekpunt.

Contactgegevens:

kids

Kinderen zijn meer dan welkom op Kokopelli. Er is dan ook tal van animatie en activiteiten voorzien voor de jongsten onder ons.

Geen enkel probleem! Het terrein is makkelijk berijdbaar. Er zijn verharde rijstroken voorzien. Laat je je buggy graag onbewaakt achter, gebruik dan een eigen fietsslot.

Je kan rustig flesjes babyvoeding opwarmen of borstvoeding geven in een aparte ruimte speciaal voorzien voor de kinderverzorging.

Oordopjes kan je gratis krijgen. We verkopen ook speciale gehoorbescherming voor kinderen. Daarnaast rekenen we uiteraard ook op jullie gezond verstand: laat je kinderen niet vlakbij de luidsprekers staan. Zoek tussen de optredens geregeld wat stilte en rust op.