Menu
18-19 mei 2019

GroeneVent Award

De GroeneVent Award beloont evenementen die inspanningen doen om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Kokopelli doet dit al jaren, en was dan ook een terechte finalist van deze Vlaanderen-dekkende award. De uitreiking vond plaats op vrijdag 26 oktober 2018 in Mechelen.

Kokopelli vzw wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met andere culturen. Het slaat een nieuwe weg in: het festival, jaarlijks in mei, is vanaf nu gratis. Het festival zet nog meer in op de beleving van de festivalbezoeker, met ruime aandacht voor sfeer & (kinder)animatie.

De GroeneVent Award is een initiatief van OVAM, de Vlaamse organisatie voor duurzaam afval- en materialenbeheer.  Aan de hand van de GroeneVent Scan werd Kokopelli afgetoetst aan maatregelen inzake afval, energie, catering, mobiliteit, ruimte- en materialengebruik.

KOKOcarPoELLI

Kokopelli maakt haar festival in mei steeds duurzamer. Op het festivalterrein drinken bezoekers uit herbruikbare bekers en eten uit borden zonder wegwerpplastic. Kokopelli stimuleert bezoekers om hun afval te sorteren.

Kokopelli faciliteert carpoolen via de Facebook-pagina KOKOcarPoELLI. Daarnaast zijn fietsenstallingen voorzien zodat bezoekers makkelijk hun benenwagen kunnen parkeren.

Waar mogelijk vermijdt Kokopelli papier en drukt op milieuvriendelijk papier.

Kokopelli draagt steeds toegankelijkheid hoog in het vaandel. Zo zijn er bijvoorbeeld toegankelijke toiletten, een rolstoelpodium, parking dichtbij de ingang en een ringleiding voor slechthorenden. Al deze inspanningen zijn steeds aangeduid met een speciaal Kokopelli-logo.

Toegang Kokopelli Festival 2019? Nul euro

Kokopelli Festival is een gevestigde waarde, als een van de eerste festivals in het seizoen. Maar de vzw achter het festival is méér dan zomaar de organisator van een muziekfestival. Kokopelli vzw wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met andere culturen en nadenken over de eigen impact op de wereld (wereldburgerschap). Om nog meer mensen - letterlijk en figuurlijk - te laten proeven van de rijkdom van onze wereld, kiest Kokopelli vzw ervoor om de toegang tot het festival in mei gratis te maken voor iedereen.

Wie eerder al eens op Kokopelli Festival was, weet dat het festival een tien krijgt voor sfeer en gezelligheid. Het festival streeft nu naar een 11 op 10, en zet nóg meer in op de beleving van de festivalbezoeker. Naast kwalitatieve melodieën uit de hele wereld wordt de bezoeker ondergedompeld  in een unieke sfeer tussen de boompartijen. Kinderen kunnen zich uitleven in de wereldse animatie. Op een heuse wereldmarkt kan je alle windstreken letterlijk proeven en aanraken.

Het festival vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019. De locatie blijft in het centrum van Gullegem, in de gezellige setting rond de dwarsschuur.

Zie ook: www.groenevent.be