Menu
11-12-13 mei 2018

Pers

Kokopelli verovert de wereld

Zaterdag 20 en 21 mei is er in Gullegem het Kokopelli festival. Op vrijdag 19 mei is er ook al een preparty. Liefhebbers van wereldse en alternatieve muziek hebben aan Kokopelli een vette kluif. De organisatie kan rekenen op de hulp van 180 vrijwilligers en mag op het festival 18 bands verwelkomen. Er spelen groepen uit de VS, Argentinië, Mexico, Portugal, Italië en Frankrijk.

Muzikale toppers

Kokopelli kon dit jaar Mellow Mood, Orkesta Mendoza, Vaudou Game  en Kumpania Algazarra strikken. Ze zijn de hoofdacts op de festivaldagen. De Italiaanse reggae band Mellow Mood staat in hun rijtje van optredens in de Verenigde Staten dit jaar ook voor het eerst in België, en dit in Gullegem. Orkesta Mendoza komt uit de VS en speelt een mix van feestelijke muziekstijlen, heel moeilijk om bij deze band stil te blijven staan. Live staat Vaudou Game garant voor een wervelend concert door een perfect geoliede funkmachine, doorspekt van voodoo-mystiek, maar tegelijk hedendaags genoeg om de Kokopelli weide op zijn kop te zetten.Met Kumpania Algazzara heeft Kokopelli een ferme afsluiter. De Portugese band brengt een aanstekelijke mix van feestmuziek met trompetten en percussie.

Vrijdag 19 mei wordt voor het eerst een preparty gehouden. Enkele dj’s warmen dan al het publiek op met muziekstijlen die je de twee volgende dagen op Kokopelli live aan het werk kan zien.

Sfeer

Maar het festival is meer dan muziek. Het terrein rond de Dwarsschuur in de Gullegemse Peperstraat is een ontmoetingsplaats voor wie houdt van andere culturen en verrassende animatie. Kokopelli heeft ook een traditie om kraampjes met een wereldse keuken aan te bieden. Elk jaar lokt het festival de lokale bevolking maar door het indrukwekkende namenlijstje van groepen zakken ook liefhebbers van wereldse en alternatieve muziek naar Gullegem af. De organisatoren verwachten over het hele weekend zo’n 3000 bezoekers. Voor hen die niet naar huis willen rijden na het feesten is er een camping bij het festival.

Gezondheid

Het festival zet elk jaar in op een thema. Deze editie is gezondheid het centrale thema. Het festival vindt een gezonde geest en gezond lichaam belangrijk. Dat tracht het festival in de eigen organisatie waar te maken: er is aandacht voor gehoorbescherming en comfort voor de bezoekers. De organisatie wil je ook laten nadenken over toegankelijke gezondheidszorg, of het gebrek daaraan, over de hele wereld.

Persmap

Onze persmap vind je hier.

Perscontact

Tineke Codron 

tineke@kokopelli.be

0499/54.16.35

Logo

PNG Bestand PDF Bestand

Fotomateriaal

PNG Bestand

PNG Bestand

PNG Bestand

PNG Bestand