Menu
18-19 mei 2019

Kokopelli Festival 2019: gratis & verniet (*)

Kokopelli vzw wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met andere culturen. Daarom is het festival, jaarlijks in mei, vanaf nu gratis. Het festival zet nog meer in op de beleving van de festivalbezoeker, met ruime aandacht voor sfeer & (kinder)animatie.
Met een optreden van de top-act Tamikrest op vrijdag 19 oktober geeft Kokopelli de eerste voorzet van een werelds werkjaar.

Kokopelli Festival is een gevestigde waarde, als een van de eerste festivals in het seizoen. Maar de vzw achter het festival is méér dan zomaar de organisator van een muziekfestival.

***Toegang Kokopelli Festival 2019? Nul euro

Kokopelli vzw wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met andere culturen en nadenken over de eigen impact op de wereld (wereldburgerschap). Om nog meer mensen - letterlijk en figuurlijk - te laten proeven van de rijkdom van onze wereld, kiest Kokopelli vzw ervoor om de toegang tot het festival in mei gratis te maken voor iedereen.

Wie eerder al eens op Kokopelli Festival was, weet dat het festival een tien krijgt voor sfeer en gezelligheid. Het festival streeft nu naar een 11 op 10, en zet nóg meer in op de beleving van de festivalbezoeker. Naast kwalitatieve melodieën uit de hele wereld wordt de bezoeker ondergedompeld in een unieke sfeer tussen de boompartijen. Kinderen kunnen zich uitleven in de wereldse animatie. Op een heuse wereldmarkt kan je alle windstreken letterlijk proeven en aanraken.

Het festival vindt plaats op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2019. De locatie blijft in het centrum van Gullegem, in de gezellige setting rond de dwarsschuur.

***Woestijnrockers op vrijdag 19 oktober

Op vrijdag 19 oktober nodigt Kokopelli vzw iedereen uit op optredens van Tamikrest en Jaune Toujours. De optredens gaan door in zaal De Kreun in Kortrijk, in samenwerking met Wilde Westen en Schouwburg Kortrijk.

Tamikrest is wereldtop in de zogenaamde woestijnblues. De band uit Mali verspreid woorden van hoop aan de hand van hun verhalende ritmes & melodieën. Een niet te missen topper voor wie zich wil laten meeslepen door bezwerende gitaren.

Jaune Toujours is wereldklasse uit Brussel. Ze brengen een explosieve, stedelijke mengeling van muziekgenres én talen, met het charisma van de echte straatmuzikanten.
Je kan – vooraf en tijdens de pauze – letterlijk een betere wereld ‘meppen’, met de bokshandschoenen van de installatie ‘IK-BOKS’.

***Veel blablabla

Elk jaar brengt Kokopelli vzw een thema omtrent duurzame ontwikkeling onder de aandacht. Dit jaar koos ze ‘taal’.
De taal van de verhalende muziek van Tamikrest en vele talen van het Brusselse Jaune Toujours.

Wat is de invloed van taal? Al deze blablabla kan leiden tot betere verstandhouding, of juist tot meer verwarring. Wat is de invloed van de taal die we gebruiken op ons wereldbeeld? En kan iedereen overal alles zomaar zeggen?

(*) Taalweetje: verniet = ‘gratis’ in het Afrikaans