Menu
18-19 mei 2019

zo 14:00 - 17:00

KINDERANIMATIE ZONDAG 13 mei

Workshop Wetenschappelijke proefjes: Zelf een microscoop bouwen en gebruiken? Proefjes doen met enzymen? DNA uit fruit halen? Melkschilderijen, lavalampen en olifantentandpasta maken? In samen werking met Ekoli.

Workshop Senegalese vissersdans: De visvangst in Senegal gaat soms wat moeilijk door de Europese vissers met grote vissersboten. Jali Kunda leert ons de plaatselijk vissersdans om de problemen even aan de kant te schuiven.

Workshop Schilderen op plastiek Emmer & Water op het hoofd dragen: Ooit al eens een volle emmer water op je hoofd gedragen? In Afrika moeten kinderen dat elke dag doen. Nana Dankwa weet er alles van en toont jou hoe het moet.

Een tippy tap maken: Een handvrije manier om je handen te wassen? In Afrika maken ze deze zelf. Wij dagen jullie uit om dit ook te proberen, met enkel een paar stokken, touw en een jerrycan.

De mooiste vis van de zee: Vissen zijn hele mooie dieren, maar hoeven geen plastic flessen of blinkende papiertje te hebben om zich te versieren. Met al dat soort afval gaan we de plastic soup tegen en maken jullie de mooiste vis van de zee.

En nog meer!